Repertoire

Vanaf het begin van zijn bestaan koos Concertkoor KOV als kern van zijn repertoire voor de grote oratoria van de 19e, 20e en 21e eeuw. Ook voert het koor grote Latijnse concertmissen en andere geestelijke werken uit. De dirigent Bernard Sleumer introduceerde de traditie van het Requiem van Verdi. Dit werk stond in 1948 voor het eerst op het programma en werd in 2013 voor de zeventiende keer uitgevoerd. Naast de Verdi-traditie ontstond in de loop der jaren een zekere Mendelssohn-traditie, met onder andere twee grote oratoria van Mendelssohn: Paulus en Elias. Ook bleef de romantiek als kernrepertoire gekoesterd: werken van Beethoven, Schubert en Brahms, maar ook van componisten als Berlioz, Saint-Saëns, Liszt en Reger.

De kerkmuzikale traditie van Bernard Sleumer is in het KOV-repertoire nog steeds herkenbaar in de uitvoering van werken van Nederlandse (kerkmuziek)componisten als Andriessen, Strategier, Monnikendam en Geelen. In 1958 werd La Croisade Des Enfants van Gabriel Pierné uitgevoerd. Dit is een  zeer groot werk dat nog nooit in Nederland was uitgevoerd. Er stonden ruim 100 kinderen op het podium samen met de KOV en de Groninger Orkest Vereniging.

Onder leiding van de dirigent Chris Fictoor werd het repertoire verder uitgebreid met onder meer Elgar, Bloch en Kodály. Ook werd er vaker gekozen voor wereldlijk repertoire zoals Die Ruïnen von Athen van Beethoven en The Music Makers van Elgar.
In 2003 bestond het concertkoor KOV 65 jaar. In opdracht van het koor heeft Chris Fictoor  de wereldlijke cantate “Roep van stad en land” geschreven die vervolgens onder zijn leiding is uitgevoerd. .

Vanaf het begin heeft Concertkoor KOV een vaste samenwerking gehad met wat nu het Noord Nederlands Orkest (NNO) heet, een groot romantisch symfonieorkest.